Plati taxe

Actele necesare si termenele de eliberare ale documentelor emise de M.A.I., raman neschimbate.
Mentionam ca plata in numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank.

Codul de identificare fiscala al Institutiei Prefectului - judetul Neamt este: 2612820

Conturile IBAN aferente celor doua servicii publice comuniare:

Pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta pasapoartelor Simple Neamt este:

RO94TREZ491502602X015728.

Pentru Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Neamt este:

RO23TREZ491502601X015729

Informatiile care trebuie completate de cetateni pe documentele de plata:
CNP-ul, numele si prenumele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal al Institutiei Prefectului judetul Neamt - 2612820, suma si tipul de documente pentru a caror contravaloare se incaseaza plata.

Conform Ordonantei de Urgenta, pentru reducerea birocratizarii, in situatia pasapoartelor se va face o singura plata intr-un cuantum care va cumula contravaloarea pasaportului, taxa pentru serviciul public prestat si, dupa caz, tariful suplimentar, valoarea ramanand neschimbata fata de cat este in prezent.

Precizam faptul ca cetatenii pot depune cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice precum si pentru pasapoarte simple temporare la orice serviciu public comunitar, indiferent de locul de domiciliu.
Pasaportul simplu electronic poate fi ridicat de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor, nu doar acel de unde s-a depus cererea, cu conditia ca cetateanul sa fi optat pentru acest lucru la momentul depunerii cerereii. De asemenea, la solicitare, pasapoartele simple electronice se pot livra, prin curier, la adresa de domiciliu sau la resedinta, in schimbul unei taxe suplimentare care se plateste la momentul primirii documentului.

Plata se poate face:

online in sistem internet banking. In situatia in care plata taxei de pasaport (atat in cazul pasapoartelor simple temporare, cat si a pasapoatrelor simple electronice) s-a efectuat prin mijloace de plata online, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie sa prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de banca.
prin virament de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, catre conturile unice aferente celor doua servicii publice comunitare, deschise de Institutia Prefectului - judetul Neamt la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului, precizate mai sus.
prin mandat postal. Cand plata se efectueaza prin mandat postal este necesara prezentarea ca document doveditor al platii, factura aferenta emisa de oficiul postal.
in numerar se poate face la casieriile Trezoreriei Statului, la adresa: mun. Piatra Neamt, Bulevardul Traian, Nr. 19 bis, judetul Neamt
Cuantumul taxelor necesare pentru eliberarea pasapoartelor este:

pasaport electronic simplu cu valabilitate 5 ani - 261,00 lei costul pasaportului şi 22 lei taxa pentru serviciul prestat, în total 283 lei;
pasaport electronic simplu cu valabilitate 3 ani, (minori sub12 ani) - 236,00 lei costul pasaportului si 22 lei taxa pentru serviciul prestart, în total 258 lei;
pasaport simplu temporar cu valabilitate 12 luni - 97,00 lei costul pasaportului, 22 lei taxa pentru serviciul prestat, in total 119 lei. 100 lei tariful suplimentar.
Contravaloarea documentelor eliberate in cazul permiselor si inmatricularilor:

permis de conducere - 68 lei
certificat de imnatriculare - 37 lei
autorizatie provizorie de circulatie - 13 lei
Contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare se achita la ghiseul casieriei serviciului si au cuantumurile:

placa tip A - forma dreptunghiulara - 20 lei
placa tip B forma patrata - 23 lei
placa tip C pentru motociclete - 17 lei